Bijtelling auto: blijf de Belastingdienst voor


Veel van mijn klanten vragen zich af wanneer ze niet meer met hun bestelbus op diesel welkom zijn in binnensteden. Wanneer de bijtelling of wegenbelasting onbetaalbaar wordt. Diverse Nederlandse en Europese steden hebben immers milieuzones ingevoerd. Nu nog investeren in een elektrisch vervoermiddel én profiteren van MIA, Vamil en lage bijtelling biedt een alternatief voor de diesel-, of benzinebus.

Zelf het journaal wijdt er een item aan dat de overheid dieselbusjes zoveel mogelijk wil ontmoedigen om de luchtvervuiling terug te dringen, zodat de bouw- en agrarische sector weer op gang komen. Welke elektrische bestelbussen zijn geschikt voor bijvoorbeeld een bloemist, loodgieter, cameraman, timmerman, koerier? Welke actieradius en snellaadmogelijkheden zijn er? Welke subsidies geeft de overheid en welke lage bijtelling geldt er nog in 2019? Dat zijn belangrijke vragen om de Total Cost of Ownership (TCO) van een bedrijfsauto te berekenen.

TCO bestelbus berekenen
In grote lijnen zijn de totale eigendomskosten (TCO) van een batterij-elektrisch voertuig (BEV) bij 20.000 kilometer per jaar en een laadtarief van 30 ct per kWh in 2018 zo’n 10 à 15 cent per kilometer hoger dan die van een voertuig op diesel of benzine. Maar bij 30.000 kilometer per jaar en een, lager zakelijk elektriciteitstarief, is het nadeel voor de BEV nog maar enkele centen per kilometer.

Lagere bijtelling of subsidie?
Wie nog wil profiteren van subsidies, vrijstellingen en subsidies voor elektrische bestelbussen, moet zo snel mogelijk in actie te komen. De bijtelling voor elektrische bestelbussen wordt, net zoals die voor personenauto’s, in 2020 namelijk opgetrokken van 4% in 2019 naar 8%. Wie nog vijf jaar lang wil profiteren van de lage bijtelling, moet nu eigenlijk al een elektrische bus bestellen, omdat de levering vaak enige maanden vergt. Gezien de reacties in Nederland als de bijtelling wordt opgetrokken, zullen de verkopers van bestelbussen veel aanvragen krijgen in de laatste maanden van 2019.

Wilt u meer weten over investeren in een bestelbus en tips om de bijtelling tot een minimum te beperken? Neem dan direct contact op met Petra van Kesteren.

Voor de gehele versie van deze blog met koppelingen naar extra bronnen kijk op de LinkedIn-pagina van Joris Spuesens.