Team zakelijk. Van ZZP tot MKB

Van Kesteren Administratieve Dienstverlening is een dynamisch administratiekantoor dat zich richt op ZZP'ers en het midden- en kleinbedrijf. Persoonlijke betrokkenheid staat bij ons hoog in het vaandel en draagt bij aan een goede en optimale samenwerking. Ons team van enthousiaste medewerkers staat u met raad en daad ter zijde bij al uw financiële- en fiscale vragen.

Basis administratie ZZP

Wilt u als zelfstandig ondernemer gaan werken, heeft u advies nodig hoe dit nu allemaal gaat, wat er administratief allemaal geregeld moet worden... bent u al begonnen en wilt u uw administratie
uitbesteden? Wij kunnen u helpen van A tot Z. Van inschrijving Kamer van Koophandel tot uw financiele planning, facturen maken, correspondentie, administratie bijhouden, bedrijfsgroei, btw aangifte, winstaangifte en de jaarrekening. Ook gedeeltes zijn mogelijk, informeert u naar een voor u passende werkwijze en prijs!

Basisadministratie MKB

Bent u inmiddels een gevestigde ondernemer en zoekt u een (ander of nieuw) administratiekantoor? Dan bent u aan het juiste adres bij Van Kesteren Administratieve Dienstverlening en Belastingen. Wij kunnen uw gehele administratie verwerken, personeelszaken doen, administratieve organisatie en interne controle begeleiden. Ook adviseren wij over tussentijdse rapportages, financieringsvraagstukken, planning van investeringen, btw- en winstaangiften, vpb-aangiften. Indien gewenst kunnen we zelfs op locatie uw administratie doen.

Bent u imiddels geinteresseerd? Neem dan geheel vrijblijvend contact op voor een nadere kennismaking.

Loonadministratie

Elke werknemer wil op tijd de loonstrook ontvangen. De Belastingdienst eist dat u tjdig de loonbelastingaangifte en de pensioenmelding indient. Juist daarom is het van belang dat u dit efficiënt doet. Eén keer een goede oplossing is elke maand een goede oplossing. Voor een maandelijks vast bedrag kunnen wij dit voor u uitvoeren. Ook kunt u alleen de loonadministratie bij ons onderbrengen.

Abonnementen zakelijk

Bij ons kunt u ook een fiscaal abonnement afsluiten voor uw gehele bedrijfsadministratie en winstaangifte. Vraagt u naar onze voorwaarden.

Tips & tricks voor iedere ondernemer

De juiste planning

Plan administratie regelmatig. Doe betalingen wekelijks en archiveer bonnetjes, documenten en formulieren zo snel mogelijk. Dan kost de aangifte minder tijd aan het eind van het jaar. Gebruik ordners met tabbladen. Wij adviseren u natuurlijk ook bij het indelen van uw administratie, zodat deze volledig voldoet aan de eisen en wensen van de Belastingdienst.

Papier of digitaal?

Ga zoveel mogelijk voor een paperless office, dus zo min mogelijk print en zoveel mogelijk digitaal . Doe niet een beetje van dit en een beetje van dat. Wees consequent! U kunt bij ons met een app op uw smartphone zelf uw bonnetjes scannen en direct naar ons versturen, zodat u nooit iets kwijtraakt en altijd bij bent.

Autokosten: besparingstips

Uit ervaring weten wij dat auto's een grote kostenpost vormen voor ondernemers. Wij kennen vele slimme manieren om deze kosten te minimaliseren. Als u bijvoorbeeld nog voor het eind 2019 een nieuwe bestelbus nodig hebt, kunt u een elektrische overwegen en betaalt u 5 jaar lang 4%, of zelfs helemaal geen bijtelling. Ook kunt u subsidies krijgen en extra aftrekposten, zoals MIA en VAMIL .

Gooi niets weg!

Vergeet vooral niet om de kosten bij te houden en bewaar alle originele bonnetjes voor de Belastingdienst. Weet u niet goed wat u mag aftrekken? Van Kesteren staat voor u klaar. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Contact

Pa Verkuyllaan 18
1171 EE Badhoevedorp
T 020 449 06 94
info@van-kesteren.info

Stel een vraag

Verstuur

Van Kesteren werkt met: